Kadirli EMSA Sigorta Olarak, 2015 Yılından Bu Yana Müşterilerimize Geniş Ürün Yelpazesi Ve Mutlak Müşteri Memnuniyetini Esas Alarak Dürüstlük, Güvenilirliğe Dayalı Sigortacılık Hizmetleri Sunmaktadır.

Kasko Si̇gortası Bi̇lmeni̇z Gerekenler | Kadirli Emsa Sigorta
  • Anasayfa|
  • Kasko Sigortası Bilmeniz Gerekenler

Kasko Sigortası Bilmeniz Gerekenler

Kasko Sigortası Bilmeniz Gerekenler

Kasko Sigortası Bilmeniz Gerekenler

Kasko Sigortası ve Hasar Süreci Nasıl İlerler?

Kasko sigortası, araç sahipleri için güvence niteliğinde değerlendirilir. Kişiler, poliçe kapsamında araçlarını teminat altına alarak meydana gelen hasarlara karşı tedbirli davranırlar. Ancak hasar anında nasıl hareket edeceğinizi bilmek dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biridir.

 

Kasko sigortası, araç sahipleri için güvence niteliğinde değerlendirilir. Kişiler, poliçe kapsamında araçlarını teminat altına alarak meydana gelen hasarlara karşı tedbirli davranırlar. Ancak hasar anında nasıl hareket edeceğinizi bilmek dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biridir.

 

Bu içeriğimizde hasar anında nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini ele alacağız. “Kasko sigortası ve hasar süreci nasıl ilerler?” hakkındaki bilgileri paylaşarak adımlarınızın ne kadar önemli olduğuna yakından bakmanızı sağlayacağız. Haydi gelin hep birlikte rehbere bir göz atalım!

 

Kasko Hasar Sürecinde Ne Yapılmalı?

Kasko sigortası, aracınızın maddi değerine odaklanarak kaza gibi durumlara karşı koruma sağlar. Bilindiği üzere her aracın maddi bir değeri vardır ve bu değer; araca ve modele göre değişir. İşte hem bu değeri hem de aracınızı korumak için kasko değer listesi ve poliçesi oldukça faydalıdır.

 

Aracınızı olası bir hasar anında teminat altına almak için bilmeniz gereken bazı maddeler vardır. Kasko sigorta poliçe ve hasar sorgulama adımlarını kapsayan süreci şu başlıklar altında inceleyebiliriz:

 

Hasar Bildirimi

Kasko poliçesi yaptırma işlemi, sigorta şirketi ve sigortalı arasında gerçekleşir. Bu poliçede sigorta şirketinin ve sigortalının yükümlülükleri belirtilir. Poliçe sahibi, yükümlülükleri inceledikten sonra kabul eder ve onaylar.

 

Belirtilmiş olan yükümlülüklerde öne çıkan maddelerden biri de hasar bildirimi konusudur. Buna göre olası bir hasar yaşanırsa takip eden 5 gün içinde sigorta şirketine haber verilmelidir. Eğer durum bildirilmezse hasar tazminatı ödeme işlemi ortadan kalkmış olur.

 

Sonuçta hasar bedelini sigortalı bireyin ödemesi durumu olabilir. Bundan ötürü bildirimi zamanında yapmaya özen göstermeniz fayda sağlar. Kasko kimin hasarını öder sorusunu ise böyle özetlemek mümkündür.

 

Hasar Tespit Raporu

Kaskolu bir aracın kaza yapması sonucunda ortaya çıkan hasar, yetkili kişiler tarafından belirlenir. Sigorta şirketiniz hasar tespit raporunu inceleyerek ödeme yapar. Bazı sigorta şirketleri raporu hazırlamak için kendi bünyesindeki kişileri görevlendirir.

 

Eğitimli eksperler raporu hazırlayarak hasarın büyüklüğünü tespit eder. Sigorta şirketi ise limitler dâhilinde ödeme işlemini tamamlar.

 

Gerekli Belgelerin Hazırlanması

Kaza durumu birçok farklı koşullar altında yaşanabilir. Sigorta şirketi, durumu daha iyi inceleyebilmek adına kanıtlara ve delillere yakından bakmak ister. Kasko poliçesi yaptırma işleminde yaşam yükümlülüklerden biri de budur. Yani belge yükümlülüğü burada devreye girerek sigorta şirketine teslim edilir.

 

Kazaya ilişkin gerekli belgeler sunulduğunda ve sigortalı birey kusurlu bulunmadığında tazminat ödemesi yapılır. Bununla birlikte kanıtlanmış bir durum olduğunda ödemenin yapılacağını unutmamanız gerekir.

 

Aracın Tamiri

Aracın hasar alması sonucunda kasko ve anlaşmalı araç servisi aktif olarak kendini gösterir. Burada önemli olan nokta, sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu bir araç servisinin olmasıdır. Anlaşmalı servis hizmeti ile aracın her türlü bakımı ve tamiri yapılır. Aynı zamanda maddi olarak diğer işlemlere göre daha düşük maliyetlidir.

 

Hasar Ödemesi ve Tazminat

Sigorta hasar süreci altında aracınıza yönelik kaskodan yararlanmak için bazı delilleri ve belgeleri sunmak gerekir. Bunlara ek olarak aracı başka bir yetkili servisin de görmesi gerekebilir.

 

Sonuçta kaskoda belirtilen limitlere göre hareket edilir. Çünkü hasar ne kadar büyük olursa olsun limitler kapsamında teminat altına alınır. Bundan dolayı aracı bir başka servisin incelemesi ve limitlere göre hareket edilmesi incelemeniz gereken bir konudur.

 

Kaskoya eklenecek teminat maddesi ile karşı tarafın masraflarının ödenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun adı; ihtiyari mali mesuliyet teminatıdır. Bilindiği üzere zorunlu trafik sigortası poliçesi bunu yerine getirir. Bu durumda ise ek teminatlı kasko ile araç sigortasını aşan durumlarda ortaya çıkan hasarları sigorta şirketi karşılar.

 

İtiraz ve Uyuşmazlık Durumu

Aracınızda oluşan hasar sonucu poliçenizi yaptırdığınız sigorta şirketiniz ile anlaşamama durumu yaşayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse siz yüksek bir tazminat talep edebilirsiniz. Ancak şirket, tazminatı daha az ödemeyi tercih edebilir. Bu durumda Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurarak hakkınızı arayabilirsiniz.

 

Doğru seçimi yapabilmeniz adına uygun sigorta teklifleri detaylı bir şekilde sizlere sunarak karar verme sürecinizi kolaylaştırıyoruz. Bu hizmet sayesinde en uygun kasko sigortası yenileme süresiyle ilgili tüm endişelerinizden kurtulabilirsiniz. Bizimle olduğunuz süreçte ekstra araştırma yapma ihtiyacınızı minimuma indiriyoruz.

 

Araç kasko neleri karşılar?

Araba kaskosu, gerçekleşmesi muhtemel olan pek çok olaya karşı aracınızı korur. Bu olaylar; aracın çalınması, yangın, hırsızlık, doğal afetler, trafik kazaları ve üçüncü şahıslara verilen zararlar olarak sıralanabilir. Bununla birlikte teminatlara ek olarak araca yönelik ekstra koruma sağlamak olasıdır.

 

Hasar kaydı kaskoyu etkiler mi?

Evet, hasar kaydı, kasko primini etkileyen bir faktör olarak karşınıza çıkar. Hasarsızlık indirimi, sürücünün geçmişte kaskodan hasar talep edip etmediğine göre ortaya çıkan bir durumdur. Yani hasarın fazla olması, kasko fiyatları ve poliçe yükseltmeye neden olabilir.

 

Ağır hasarlı kayıtlı araca kasko yapılır mı?

Ağır hasar kayıtlı araçlara yönelik kasko yapmak için aracın pert işlemi görmüş olması gerekir. Ayrıca bakımları ve onarımlarının tamamlanmış olması önem taşır. Bununla beraber ağır hasarlı araçlar için kasko yaptırımı, normale kıyasla daha yüksek maliyetli olabilir.

 

Kaskoda hasar kaydı çıkar mı?

Kasko hasar sorgulama ile hasar kayıtlarını görebilirsiniz. Çünkü kaskoda yapılan hasar talepleri, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından kaydedilir. Bundan ötürü kaskodan hasar talebinde bulunulduğunda bilgi kayıt altına alınır ve sonraki poliçe teklif işlemlerini direkt etkileyebilir.

 

Kasko hangi durumlarda ödeme yapmaz?

Kasko neleri karşılamaz diye soruyorsanız sürücüde ehliyetin olmaması, alkollü araç kullanımı ve yasa dışı faaliyetler gibi olaylar ile cevap verilebilir. Aynı zamanda savaş durumu ve ehliyetinin geçerliliğinin sona ermiş olması da yine bu maddeler arasında yer alır.

 

Tek taraflı kazada kasko ödeme yapar mı?
Kazalar iki taraflı olmalıdır. Eğer kasko poliçesinde araç değer kaybına ilişkin teminat bulunmuyorsa değer kaybı talebi yapılamaz. Kaza detayları ve poliçe şartları dikkate alınarak ödeme miktarının belirlenmesi veya ödenmesi gerçekleşebilir.

0530 027 0724